SVØMMERUTE

Svømningen foregår i Almindsø, som er én af Danmarks reneste søer og vandkvaliteten i søen opfylder faktisk kravene for drikkevand. Normalt ligger vandtemperaturen på stævnedagen omkring 20º C.

Der svømmes på en 375 m lang bane med start og mål ved Østre Søbad. Banens hjørner er markeret med meget store og tydelige orange bøjer. Der svømmes med uret således at bøjerne er på højre side af deltagerne. Starten foregår som strandstart. Der vil kun ved starten samt på det sidste stykke op til land være mulighed for at stå/gå på bunden. 

Anvendelse af kuldebeskyttende dragt er tilladt i henhold til Triatlon Danmarks regler. Det er påkrævet at bære badehætte under svømningen. Deltagerne får udleveret sponseret badehætte som en del af racepack. En motorbåd med frømænd, flere robåde og et antal hjælpere i kajak og på SUP-board sørger for sikkerheden under svømningen. Stævneledelsen forbeholder sig ret til at tage svømmere ud af konkurrencen, såfremt det skønnes at fuldførelse af svømningen vil være til fare for svømmeren selv eller andre.Tag en tur i søen HER - Danmarks Bedste Svømmevand


CYKELRUTE

Ruten en meget afvekslende i et flot kupperet terræn syd for Silkeborg.

Cykelruten starter med en langsom kort udslusning, hvor der er mulighed for at klikke i pedalerne og finde det rigtige gear. I slutningen af udslusningen er der et 180graders sving, så hold hastigheden nede.

Fra Østre Søbad køres der på cykelstien langs Horsensvej op mod Virklund, på rutens første stigning. I tredje lysregulering efter start, efter 2 km drejes til højre ad Virklundvej, ned ad bakken igennem Virklund som går over i en rutens længste stigning på knap 2 km. For enden af Virklundvej efter 3,2 km drejes til højre ud på Horsensvej på cykelstien. Efter 3,5 km drejes til højre op ad Voldbygårdsvej, der går over i Horsbjergvej, som følges til der er kørt 6,3 km hvor der drejes til højre ad Rustrup Skovvej. Hvor Rustrup Skovvej ender drejes til højre mod Gjessø. Der køres igennem Gjessø og ud til højre på Brandevej. Efter 10,2 km kommer en stejl nedkørsel (den legendariske Gjessø Bakke). Her fortsætter Brandevej over i Gjessøvej, som følges til Silkeborg. Efter 15,3 km drejes i lysreguleringen til højre ad Sdr. Ringvej/ Horsensvej , som følges til mål ved Østre Søbad.

Op- og nedkørsler:
Start 3% Østre Søbad opkørsel (0,9km/24hm)
2,5km 4% Virklund –Voldbygårdvej opkørsel (1,9km/78hm)
7,5km 3% Gjessø opkørsel (0,9km/25hm)
10km 5% Gjessø nedkørsel (0,8km/40hm)
12,5km 2% Gjessøvej opkørsel (2,4km/54hm)


Stævnet vil blive afviklet med en 5m drafting regel.
LØBERUTE (NY i 2021)

Løberuten ligger i et varieret terræn omkring Almind Sø. Der løbes på en ud/hjem rute, med vendepunkt ved 2,5 km, hvor der også vil være et væskedepot. Ruten gennemløbes 1 gang. 

Den første kilometer foregår på brede og faste skovstier med en mindre stigning umiddelbart efter start og en kort, men stejl stigning efter ca. 500 m, ved den berygtede Kroghs-Bænk. Herefter løbes der til højre og op på Naturstien, som følges ud til vendepunktet. Naturstien opleves som en grøn ”tunnel” igennem skoven. Herefter går det samme vej tilbage, hvor den sidste km er returløbet, som er identisk med udløbet på den første kilometer. Men denne gang går det nedad mod mål inden deltagerne kan lade sig hylde på opløbsstrækningen.


SPONSORER